Vinar | Frank Cornelissen |
---|---|
Certifikat | certificirana biološka in organska pridelava |
Pokrajina in dežela | Etna, Sicilija, Italija |
Barva | rdeče |
Sorta | Nerello Mascalese |
Letnik | 2010 |
Vinifikacija | v plastificiranih (epoxy) amforah |
Maceracija | min.2 meseca |
Zorenje | 8 - 10 mesecev v amforah |
Alk.stopnja | 15% |
Sladkornja stopnja | suho |
Skupno žveplo | cca.5 mg/l |
Steklenica | 0,75 l |
Hrana | mesne rižote in testenine, rdeče meso na žaru, pečenke, divji špraglji (!) |
Vino ki je nastalo v amforah, praktično popolnoma brez intervencij. Nerello Mascalese iz najvišje ležečih 80 let starih vinogradov (večina necepljenih) – Etna Grand Cru! Neverjetno doživetje terroirja in pristnosti brez dodanega žvepla. Rubinaste (temnejše kot klasični Munjebel), rahlo motne barve. Vonj po malinah, borovnicah gozdnih jagodah, kamenju in zčrnem popru, kar se izrazi tudi na okusu. Izražene, lepo vkomponirane kisline. Višji tanini in lepa tekstura. Izjemen, zelo dolg pookus. Neverjetna kompleksnost! Priporočamo dekantiranje.