Vinar | Elisabetta Foradori |
---|---|
Certifikat | necertificirana biodinamična pridelava |
Pokrajina in dežela | Trentino, Italija |
Barva | rdeče |
Sorta | Lambrusco a foglia frastagliata |
Letnik | 2010 |
Vinifikacija | v odprtem inoxu |
Maceracija | 21 dni |
Zorenje | 12 mesecev v lesenih starih 30 hl sodih |
Alk.stopnja | 13% |
Sladkornja stopnja | suho |
Skupno žveplo | 30 mg/l |
Steklenica | 0,75 l |
Hrana | mesne rižote in testenine, rdeče meso na žaru, pečenke, golaž |
Konzorcij vinarjev “Dolomitici” iz Trentina je ohranil biodinamični vinograd iz začetka 20. stol. na katerem je točno 727 necepljenih trt rdeče sorte “Lambrusco a foglia frastagliata”. Letno se napolni le okoli 3.000 steklenic. Vonj po robidah, slivah in zeliščih. Izražene kisline in višji, a mehki tanini. Na okusu poln in saden.