Vinar | Chateau le Puy |
---|---|
Certifikat | biodinamična pridelava |
Pokrajina in dežela | Bordeaux, Francija |
Barva | rdeče |
Sorta | 85% Merlot, 14% Cabernet Sauvignon, 1%Carmenerre |
Letnik | 2008 |
Vinifikacija | v lesenih 225 in 5.000 l sodih |
Maceracija | cca 20 dni |
Zorenje | 24 mesecev v malih in velikih lesenih sodih |
Alk.stopnja | 13% |
Sladkornja stopnja | suho |
Skupno žveplo | 35 mg/l |
Steklenica | 1,5 l |
Hrana | Ne preveč začinjeno rdeče meso na žaru ali v omaki. |
Vrhunski bordojec iz desnega brega – isti plato kot Pomerol in Saint Emilion. Fermantacija in maceracija v velikih hrastovih kadeh, zorenje 12 mesecev v velikih sodih (50hl), nato še 12 mesecev v stariha barikih. Barva je rubinasto-granatna rdeča. Vonj: eleganten, zrelo rdeče sadje – češnje, jagode, maline, rdeči in črni ribez. Okus: maline, ribez, zrele in suhe slive, borovnice, mehki tanini, mineralnost. Izjemen, dolg pookus. Bordojec z delikatnostjo burgundca.