Primož Štajer

Moje kulinarično-vinsko potovanje

Location

Hrana ....... in mnogo let kasneje .... vino

Odkar pomnim, mi ni bilo vseeno kakšno hrano uživam. Tako v domači kuhinji, kot v gostilnah po Sloveniji in tujini sem hrani vedno posvečal mnogo pozornosti in časa. Za popoln okus in užitek pa moramo dobro hrano združiti z dobrim vinom. Osebno že precej let uživam pretežno naravna vina. Slovenska in tista iz Italije, Avstrije, Francije, Gruzije… Leta 2011 sem pričel sestavljati izbor vrhunskih naravnih vin, ki jih sedaj z veseljem ponujam v užitek tudi vam. Ponudbo kontantno dopolnjujem in širim. Na naših spletnih straneh in blogu boste našli ogromno informacij o pridelavi in značilnostih naravnih vin, vinskih pokrajinah, vinarjih, novice iz sejmov in prireditev… Ponudbo vin si lahko ogledate in vina tudi naročite v naši spletni trgovini. Za vse dodatne informacije pa smo vam vedno na razpolago.

1970 - danes

Location

Začetki

Nekje na prelomu tisočletja sem začel ugotavljati, da so mi vina, pri katerih vinogradnik in vinar ni posegel po vseh mogočih fitofarmacevtskih in enoloških sredstvih, izjemno všeč. Pustila so globji vtis, ponujala več užitkov in dobro počutje. Tudi naslednji dan! Potovanje in raziskovanje se je začelo. Najprej pri pionirjih vračanja k neintervencijskem pristopu v Sloveniji in zamejstvu. Čotar, Mlečnik, Batič, Dario Prinčič, Stanko Radikon, Niko Bensa ... so le nekateri, ki so mi takrat širili obzorje.

1999

Location

Na Etni izbruhne ideja

Frank Cornelissen

Leta 2009 sem po čistem slučaju na Etni spoznal belgijca Franka Cornelissena, ki se je leta 2001 preselil na ta terroirsko tako izjemen košček zemlje in pričel pridelovati vina, ki so v naslednjih letih dodobra zaznamovala svet naravnih vin. Razdvajala in združevala, vsekakor pa nikoli in nikogar pustila ravnodušnega. Leta 2010 sem uvozil prvo paleto Frankovih vin v Slovenijo. To je bil konec. In začetek. Poti nazaj ni bilo več. Rodijo se naravna-vina.si

2009

Location

Label Grand Karakterre

Leto 2011 je bilo pestro. Obiski festivalov naravnih vin v Italiji in Londonu. Pričetek sodelovanja z nekaterimi izjemnimi vinarji: Elisabetta Foradori, Emidio Pepe, Daniele Piccinin, Chateau Le Puy, Laherte ... osebno sem spoznal Isabelle Legeron, ki mi je dodatno ``odprla oči``. V letu 2012 sem nadaljeval z aktivnostmi in proti koncu leta spoznal Marka Kovača in Nika Đukana, ki sta takrat v Zagrebu prvič organizirala festival Label Grand Karakterre. Še en začetek. V letih, ki so sledila, smo festival razširili, tako vsebinsko kot dimenzijsko, ga poleg Zagreba dvakrat organizirali tudi v Ljubljani ter ga leta 2015 preselili na Dunaj. LGK je postal največji festival bioloških, biodinamičnih in naravnih vin v srednji in jugovzhodni Evropi in se lani v svoji šesti izvedbi preimenoval v Karakterre.

2011

Primož Štajer

``Najboljša vina so plod trdega dela v vinogradu v sožitju z naravo.``

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je prazna.Nazaj v trgovino