VERDUZZO, BRESSAN

27,00

Vinar

Fulvio Bressan

Certifikat

certificirana biološka pridelava

Pokrajina in dežela

Collio, Friuli, Italija

Barva

belo macerirano

Sorta

Verduzzo Letnik

Vinifikacija

v inoxu

Maceracija

48 ur

Zorenje

min 8 mesecev v starih barikih, 2 - 3 mesece v inoxu, najmanj nekaj mesecev v steklenicah

Alk.stopnja

13,60%

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

pod 30 mg/l

Steklenica

0,75 l

Hrana

azijska hrana, modra riba, morski sadeži, testenine z botargo, perutnina in teletina na žaru, jagnjetina, mesne predjedi,...

Vino zlato rumene barve z odtenki zelene. Na nosu začutimo svežino, jabolko, hruško, breskev, marelico, akacijo. V ustih:zelo podobno kot na nosu z dolgim pookusom madljev. Polno telo.