2017

Susucaru® 2017 Rose

18,30

Vinar

Frank Cornelissen

Certifikat

certificirana biološka pridelava

Pokrajina in dežela

Etna, Sicilija, Italija

Barva

rose

Sorta

malvasia, moscadella, insolia, cattaratto, nerello mascalese

Letnik

2017

Vinifikacija

v plastificiranih (epoxy) posodah

Maceracija

10 dni

Zorenje

6 - 8 mesecev v epoxy tankih

Alk.stopnja

12,5%

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

cca.5 mg/l

Steklenica

0,75 l

Hrana

modra riba, beef tartar, tuna tartar, sushi, mesne rižote in testenine, rdeče meso na žaru, pečenke

Vino ki je nastalo v praktično popolnoma brez intervencij. zvrst treh belih (lokalna sorta malvazije, insolia in cattaratto) in dveh rdečih (moscadella, nerello mascalese) sort. Razpecljano in nežno zdrozgano grozdje je spontano (tehnika pied-de-cuve) fermentiralo v nevtralnih epoxy kadeh. Maceracija je potekala 10 dni, nato pa je vino slabo leto zorelo v epoxy posodah volumna 2.500 do 7.000 litrov. Stekleniči se v času mesečevega krajca, z zelo nežno 1 mikronsko filtracijo in brez dodajanja sulfitov (žvepla).
Neverjetno doživetje terroirja in pristnosti brez dodanega žvepla. Svetlo rubinaste, rahlo motne barve. Vonj je kompleksno herbalen, mineralen (vulkanska tla), brusnice, maline, gozdne. Okus je unikaten, V ustih zaznamo sramežljive a prijetne tanine, izrazito in za Frankova vina tako značilno mineralnost, gozdne jagode, maline, brusnice in na koncu zrelo rdeče jabolko. Lep, rahlo pikanten pookus. Priporočamo dekantiranje.