2016

Susucaru® 2016 Rose

19,90

Vinar

Frank Cornelissen

Certifikat

certificirana biološka in organska pridelava

Pokrajina in dežela

Etna, Sicilija, Italija

Barva

rose

Sorta

Nerello Mascalese, Allicante, Minella Nera, Uva Francese, Nerello Capuccio, Inzolia, Minella

Letnik

2016

Vinifikacija

v plastificiranih (epoxy) amforah

Maceracija

min.2 meseca

Zorenje

6 - 8 mesecev v amforah

Alk.stopnja

13,5%

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

cca.5 mg/l

Steklenica

0,75 l

Hrana

modra riba, beef tartar, tuna tartar, sushi, mesne rižote in testenine, rdeče meso na žaru, pečenke

Vino ki je nastalo v amforah, praktično popolnoma brez intervencij. Približno 75% Nerello Mascalese, 20% ostalih rdečih sort (Allicante, Minella Nera, Uva Francese, Nerello Capuccio, …) ter 5% belih (Inzolia, Minella). Neverjetno doživetje terroirja in pristnosti brez dodanega žvepla. Svetlo rubinaste, rahlo motne barve. Vonj je kompleksno herbalen, mineralen (vulkanska tla), brusnice, maline, sledi marcipana. Okus je unikaten, začinjen, zmerni tanini, elegantna svežina in mineralnost ter izjemne kisline. Lep pookus. Priporočamo dekantiranje. Odlična amfora za zmerno ceno!