Vinar | Karl Schnabel |
---|---|
Certifikat | certificirana ekološka in biodinamična pridelava (Demeter) |
Pokrajina in dežela | Steiermark, Avstrija |
Barva | belo-macerirano |
Sorta | chardonnay, renski rizling |
Letnik | 2017 |
Vinifikacija | v odprtih lesenih kadeh |
Maceracija | cca. 10 dni |
Zorenje | 12 - 24 mesecev v starih barikih ter 6 mesecev v steklenici |
Alk.stopnja | 12% |
Sladkornja stopnja | suho |
Skupno žveplo | <10 mg/l (ni dodano) |
Steklenica | 0,75 l |
Hrana | Riba na žaru ali v pečici, belo meso na žaru, rižote in testenine z mesom ali morskimi sestavinami |
Zvrst chardonnaya in renskega rizlinga. Fermentacija v odprtih kadeh s podaljšano maceracijo. Vino ima zelo prijetne kisline, mehke tanine in ga odlikuje uravnovešena kompleksnost. Suhe marelice, zrelo jabolko, travniška zelišča in kameno-slana mineralnost. Vino je brez dodatka žvepla. Primerno je tudi za daljše – cca. 10 letno arhiviranje.