2011

PITHOS ROSSO, COS

21,76

Vinar

COS

Certifikat

certificirana biološka pridelava

Pokrajina in dežela

Vittoria, Sicilija, Italija

Barva

rdeče

Sorta

Nero D’Avola, Frappato

Letnik

2011

Vinifikacija

v amforah

Maceracija

6 mesecev

Zorenje

10 mesecev v amforah, 2 meseca v steklenicah

Alk.stopnja

13%

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

cca.20 mg/l

Steklenica

0,75 l

Hrana

mesne predjedi, perutnina, teletina, jagnjetina na žaru ali izpod peke...

Biološko rdeče vino iz sort Nero D’Avola in Frappato, dozorjeno v amforah. Bledo rubinaste barve, vonj po rdečem jagodičevju. V ustih začutimo jagode, maline, rdeči ribez, zrele mandarine, rahle zemeljsko-zeliščne arome. Lepa mineralnost, tanini in kisline ter pookus.