PIGNOL, BRESSAN

59,00

Vinar

Fulvio Bressan

Certifikat

certificirana biološka pridelava

Pokrajina in dežela

Collio, Friuli, Italija

Barva

rdeče

Sorta

Pignolo Letnik

Vinifikacija

v inoxu

Maceracija

30 dni

Zorenje

najmanj 36 mesecev v 2.000 l sodih, najmanj 15 mesecev v steklenicah

Alk.stopnja

13,4%

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

pod 30 mg/l

Steklenica

0,75 l

Hrana

mesne predjedi, azijske mesne jedi, rdeče meso na žaru, divjačina...

Vino je žive, rubinasto rdeče barve. Na nosu začutimo sadne in začimbne ter rahlo zeliščne note. V ustih: izjemno lepe kisline, izraženi a mehki tanini, borovnice, robide, zrele maline, zrele ali celo suhe slive, črni ribez, začimbe. Polno telo. Dolg pookus. Absolutno fenomenalno vino, ki bo kos največjim rdečim vinom starega sveta!