No.3 ROSSO, BRESSAN

27,00

Vinar

Fulvio Bressan

Certifikat

certificirana biološka pridelava

Pokrajina in dežela

Collio, Friuli, Italija

Barva

rdeče

Sorta

Cabernet sauvignon, Modri pinot, Schioppettino (črna rebula) Letnik

Vinifikacija

v inoxu in nato 30 dni v starih barikih

Maceracija

dolga

Zorenje

najmanj 12 mesecev v 2.000 l sodih, najmanj 15 mesecev v steklenicah

Alk.stopnja

13,4%

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

pod 30 mg/l

Steklenica

0,75 l

Hrana

mesne predjedi, azijske mesne jedi, rdeče meso na žaru, divjačina...

Vino je izjemna kombinacija mednarodnih sort, cabernet sauv. in modri pinot ter stare lokalne sorte schioppettino, rubinasto rdeče barve. Na nosu začutimo sadne in začimbne ter rahlo zeliščne note. V ustih: izjemno lepe kisline, borovnice, robide, zrele maline, črni ribez, začimbe. Polno telo. Dolg pookus. Izjemno, veliko vino!