2016

Munjebel® Bianco 2016

29,28

Vinar

Frank Cornelissen

Certifikat

certificirana biološka in organska (USDA) pridelava

Pokrajina in dežela

Etna, Sicilija, Italija

Barva

belo macerirano

Sorta

Grecanico Dorato, Cattaratto, Carricante, Coda di Volpe

Letnik

2016

Vinifikacija

v plastificiranih (epoxy) amforah

Maceracija

min.2 meseca

Zorenje

8 - 10 mesecev v amforah

Alk.stopnja

13%

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

cca.5 mg/l

Steklenica

0,75 l

Hrana

azijska hrana, modra riba, teletina, perutnina v pečici ali na žaru, pršut

Vino ki je nastalo v amforah, praktično popolnoma brez intervencij. Avtohtone bele sorte: 70% Grecanico Dorato, 15% Cattaratto, 10% Carricante, 5% Coda di Volpe. Dolga maceracija! Neverjetno doživetje terroirja in pristnosti brez dodanega žvepla. Jantarna barva. Vonj po jabolkah, ličiju, figah, kamnu (mineralnost), medu, kar se izrazi tudi na okusu. Izražene, lepo vkomponirane kisline. Žametnii tanini in tekstura, kar ga približuje burgundskim rdečim vinom. Izjemen, zelo dolg pookus. Neverjetna svežina in kompleksnost!