Vinar | Frank Cornelissen |
---|---|
Certifikat | certificirana biološka in organska pridelava |
Pokrajina in dežela | Etna, Sicilija, Italija |
Barva | rdeče |
Sorta | Nerello Mascalese |
Letnik | 2010+2011 |
Vinifikacija | v plastificiranih (epoxy) amforah |
Maceracija | min.2 meseca |
Zorenje | 6 - 18 mesecev v amforah |
Alk.stopnja | 15% |
Sladkornja stopnja | suho |
Skupno žveplo | cca.5 mg/l |
Steklenica | 0,75 l |
Hrana | mesne rižote in testenine, rdeče meso na žaru, pečenke, divji špraglji (!) |
Vino ki je nastalo v amforah, praktično popolnoma brez intervencij. Približno 2/3 novega in 1/3 starega letnika (stari način za Etna Rosso).Neverjetno doživetje terroirja in pristnosti brez dodanega žvepla. Rubinaste, rahlo motne barve. Vonj po zrelih temnih češnjah, češnjevi piti, gozdnih jagodah, meti, zemlji, začimbah. Izjemna koncentracija okusa črnega jagodičevja (borovnice, robide), ki se nadaljuje v zrele črne češnje, poper, lovor. Neverjetna svežina in mineralnost ter izjemne kisline. Izraženi tanini in lepa tekstura. Dolg pookus. Priporočamo dekantiranje. Resnično kompleksno in večplastno vino!