Vinar | Frank Cornelissen |
---|---|
Certifikat | certificirana biološka in organska pridelava |
Pokrajina in dežela | Etna, Sicilija, Italija |
Barva | rdeče |
Sorta | Nerello Mascalese |
Letnik | 2009+2010 |
Vinifikacija | v plastificiranih (epoxy) amforah |
Maceracija | min.2 meseca |
Zorenje | 6 - 18 mesecev v amforah |
Alk.stopnja | 14% |
Sladkornja stopnja | suho |
Skupno žveplo | cca.5 mg/l |
Steklenica | 0,75 l |
Hrana | mesne rižote in testenine, rdeče meso na žaru, pečenke, divji špraglji (!) |
Vino ki je nastalo v amforah, praktično popolnoma brez intervencij. Približno 2/3 novega in 1/3 starega letnika (stari način za Etna Rosso).Neverjetno doživetje terroirja in pristnosti brez dodanega žvepla. Svetlo rubinaste, rahlo motne barve. Vonj po malinah, zrelih češnjah in gozdnih jagodah, listju, zemlji, začimbah. Malo intenzivnejši od št.6. Izjemna koncentracija sadnega okusa z neverjetno svežino, mineralnost, poper, izražene a elegantne kisline. Bolj izraženi tanini in lepa tekstura. Izjemen pookus. Priporočamo dekantiranje, saj je v vinu nekaj CO2 in usedline.