2011

Il Frappato, Arianna

27,40

Vinar

Arianna Occhippinti

Certifikat

certificirana biološka pridelava

Pokrajina in dežela

Vittoria, Sicilija, Italija

Barva

rdeče

Sorta

Frappato di Vittoria

Letnik

2011

Vinifikacija

v lesenih kadeh

Maceracija

50 dni

Zorenje

14 mesecev v velikih slavonskih sodih, 2 meseca v steklenicah

Alk.stopnja

12,5%

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

cca.30 mg/l

Steklenica

0,75 l

Hrana

mesne predjedi, meso na žaru, testenine z mesom, arrabiatta...

Biološko pridelano rdeče vino sorte Frappato. Vonj in okus po temni češnji, črnem ribezu, robidah. Lepe zeliščne note. Dolg pookus, začimbe, gozdna podrast… Srednji tanini in izjemno elegantne kisline.