2016

Gordia rdeče, 2016

21,00

Vinar

Andrej Cep

Certifikat

certificirana ekološka pridelava

Pokrajina in dežela

Primorska, Istra

Barva

rdeče

Sorta

cabernet sauvignon, merlot, syrah

Letnik

2016

Vinifikacija

spontana fermentacija v inox posodah Maceracija

Zorenje

36 mesecev v starih hrastovih sodih

Alk.stopnja

15,5%

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

NP

Steklenica

0,75 l

Hrana

suhozorjeni rib-eye ali florentinec, divjačina, divjačinski golaž

Istrski preplet Bordeauxa (cabernet sauvignon, merlot) in južne Rone (syrah/shiraz). Trenutno eno najboljših slovenskih rdečih vin. Polno telo. Črno jagodičevje, višnja, divja jagoda, suha sliva. Nekaj terciarnih arom – črna čokolada, tobak. Kisline in mineralnost so dovolj visoke, da popolnoma uravnovesijo relativno visoko alkoholno stopnjo, ki bi jo na slepi degustaciji ocenili občutno nižje. Pookus je izjemen in neskončen. Vino za hedoniste.