Vinar | Andrej Cep |
---|---|
Certifikat | certificirana ekološka pridelava |
Pokrajina in dežela | Primorska, Istra |
Barva | rdeče |
Sorta | cabernet sauvignon, merlot, syrah |
Letnik | 2016 |
Vinifikacija | spontana fermentacija v inox posodah Maceracija |
Zorenje | 36 mesecev v starih hrastovih sodih |
Alk.stopnja | 15,5% |
Sladkornja stopnja | suho |
Skupno žveplo | NP |
Steklenica | 0,75 l |
Hrana | suhozorjeni rib-eye ali florentinec, divjačina, divjačinski golaž |
Istrski preplet Bordeauxa (cabernet sauvignon, merlot) in južne Rone (syrah/shiraz). Trenutno eno najboljših slovenskih rdečih vin. Polno telo. Črno jagodičevje, višnja, divja jagoda, suha sliva. Nekaj terciarnih arom – črna čokolada, tobak. Kisline in mineralnost so dovolj visoke, da popolnoma uravnovesijo relativno visoko alkoholno stopnjo, ki bi jo na slepi degustaciji ocenili občutno nižje. Pookus je izjemen in neskončen. Vino za hedoniste.