Vinar | Andrej Cep |
---|---|
Certifikat | certificirana ekološka pridelava |
Pokrajina in dežela | Primorska, Istra |
Barva | peneče rose |
Sorta | refošk, merlot |
Letnik | 2018 |
Vinifikacija | delno v inoxu, dokončana v steklenici (pet-nat) |
Maceracija | / |
Zorenje | 24 mesecev v steklenici, nato degožirano |
Alk.stopnja | 11% |
Sladkornja stopnja | suho (brut nature) |
Skupno žveplo | NP |
Steklenica | 0,75 l |
Hrana | aperitiv, ostrige in ostala surova morska hrana, hobotnica v solati, tuna ali mečarica na žaru, pršut in ostale suhe mesnine |
Lepo dozorelo peneče vino iz sort refošk in merlot. Gre za pet-nat naravno tehniko pridelave, ki pa je v tem primeru vsled optimalne zrelosti degožirano in brez usedline. Odlikuje jo lepa sadnost (jabolka, češnje, maline, jagode), mineralnost in svežina. Primerno kot aperitiv ali kot spremljevalec jedi kot so hladne ali surove morske jedi, pizze, fokače, pršut in suhomesnati izdelki ter lažji siri.