2018

Gordia natural bubbles rosé, 2018

15,60

Vinar

Andrej Cep

Certifikat

certificirana ekološka pridelava

Pokrajina in dežela

Primorska, Istra

Barva

peneče rose

Sorta

refošk, merlot

Letnik

2018

Vinifikacija

delno v inoxu, dokončana v steklenici (pet-nat)

Maceracija

/

Zorenje

24 mesecev v steklenici, nato degožirano

Alk.stopnja

11%

Sladkornja stopnja

suho (brut nature)

Skupno žveplo

NP

Steklenica

0,75 l

Hrana

aperitiv, ostrige in ostala surova morska hrana, hobotnica v solati, tuna ali mečarica na žaru, pršut in ostale suhe mesnine

Lepo dozorelo peneče vino iz sort refošk in merlot. Gre za pet-nat naravno tehniko pridelave, ki pa je v tem primeru vsled optimalne zrelosti degožirano in brez usedline. Odlikuje jo lepa sadnost (jabolka, češnje, maline, jagode), mineralnost in svežina. Primerno kot aperitiv ali kot spremljevalec jedi kot so hladne ali surove morske jedi, pizze, fokače, pršut in suhomesnati izdelki ter lažji siri.