2016

Gordia amfora, 2016

19,90

Vinar

Andrej Cep

Certifikat

certificirana ekološka pridelava

Pokrajina in dežela

Primorska, Istra

Barva

macerirano belo

Sorta

malvazija, sivi pinot, rumeni muškat

Letnik

2016

Vinifikacija

spontana fermentacija v gruzijskih kvevrijih

Maceracija

120 dni v gruzijskih kvevrijih

Zorenje

24 mesecev v starih hrastovih sodih

Alk.stopnja

13,5%

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

NP

Steklenica

0,75 l

Hrana

ribji brodet ali golaž, divjačina, suhozorjeni stejk

Odlično pridelano in odnegovano belo macerirano vino. Odlikuje ga lep preplet kompleksnosti, zrele sadnosti, slane mineralnosti, nežne aromatike in nenazadnje svežine. Primerno tako za poznavalce belih vin s podaljšano maceracijo, kot tudi za tiste, ki v ta svet šele vstopate.