2013

Foradori Teroldego magnum

42,90

Vinar

Elisabetta Foradori

Certifikat

certificirana biodinamična pridelava

Pokrajina in dežela

Trentino, Italija

Barva

rdeče

Sorta

Teroldego

Letnik

2013

Vinifikacija

v inoxu

Maceracija

20 - 30 dni

Zorenje

15 mesecev v lesenih starih sodih in inoxu

Alk.stopnja

13%

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

54 mg/l

Steklenica

0,75 l

Hrana

mesne rižote in testenine, rdeče meso na žaru, pečenke, golaž

Teroldego je avtohtona sorta, ki jo najdemo na področju Trentino/Alto Adige (J.Tirolska). Elisabetta Foradori je posvetila svoje delo prvenstveno tej sorti in jo nekateri imenujejo kraljica Teroldega. Fermentacija poteka v odprtih inox posodah, zorenje pa 15 mesecev delno v inox in delno v starih hrastovih sodih. Barva je rubinasto granatna. Vonj po temni čokoladi, črnem sadju, začimbah, sledi katrana. Okus: zmerni, mehki tanini, izražene a zaokrožene kisline, zrele jagode, ribez, črne češnje, črni poper, zemlja. Dolg pookus. Priporočamo dekantiranje vsaj 30 min pred uživanjem.