2010

Foradori Granato

49,00

Vinar

Elisabetta Foradori

Certifikat

certificirana biodinamična pridelava

Pokrajina in dežela

Trentino, Italija

Barva

rdeče

Sorta

Teroldego

Letnik

2010

Vinifikacija

v odprtem inoxu

Maceracija

20 - 30 dni

Zorenje

18 mesecev v lesenih starih sodih

Alk.stopnja

13%

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

50 mg/l

Steklenica

0,75 l

Hrana

rdeče meso na žaru, pečenke, azijska hrana, golaž

Granato je biodinamična perfekcija sorte Teroldego. Izbrano grozdje iz vinogradov na najboljših legah. Vonj je mineralen (zemlja), temno sadje, robide, borovnice, rahel katran, tobak in začimbe. Okus po zrelem temnem sadju z izraženimi a elegantnimi tanini in kislinami. Polno telo in zelo dolg pookus. Priporočamo dekantiranje vsaj 30 minut pred uživanjem.