2011

Fontanasanta Manzoni

19,90

Vinar

Elisabetta Foradori

Certifikat

certificirana biodinamična pridelava

Pokrajina in dežela

Trentino, Italija

Barva

rdeče

Sorta

Manzoni Bianco

Letnik

2011

Vinifikacija

v betonskih tankih

Maceracija

7 dni

Zorenje

12 mesecev v akacijinih starih sodih

Alk.stopnja

13%

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

40 mg/l

Steklenica

0,75 l

Hrana

morske predjedi in glavne jedi, teletina, perutnina, sushi

Biodinamično pridelano belo macerirano vino iz sorte Manzoni(križanec med belim pinojem in renskim rizlingom). Vonj: cvetje, med, zrela breskev, fige. Okus je mineralen, zeleno jabolko, breskev, marelica, citrusi, lepe kisline in polno telo. Karakter vina je eleganten in uravnotežen a hkrati unikaten.