Vinar | Elisabetta Foradori |
---|---|
Certifikat | certificirana biodinamična pridelava |
Pokrajina in dežela | Trentino, Italija |
Barva | rdeče |
Sorta | Manzoni Bianco |
Letnik | 2011 |
Vinifikacija | v betonskih tankih |
Maceracija | 7 dni |
Zorenje | 12 mesecev v akacijinih starih sodih |
Alk.stopnja | 13% |
Sladkornja stopnja | suho |
Skupno žveplo | 40 mg/l |
Steklenica | 0,75 l |
Hrana | morske predjedi in glavne jedi, teletina, perutnina, sushi |
Biodinamično pridelano belo macerirano vino iz sorte Manzoni(križanec med belim pinojem in renskim rizlingom). Vonj: cvetje, med, zrela breskev, fige. Okus je mineralen, zeleno jabolko, breskev, marelica, citrusi, lepe kisline in polno telo. Karakter vina je eleganten in uravnotežen a hkrati unikaten.