2010

Ciso Dolomitici

18,00

Vinar

Elisabetta Foradori

Certifikat

necertificirana biodinamična pridelava

Pokrajina in dežela

Trentino, Italija

Barva

rdeče

Sorta

Lambrusco a foglia frastagliata

Letnik

2010

Vinifikacija

v odprtem inoxu

Maceracija

21 dni

Zorenje

12 mesecev v lesenih starih 30 hl sodih

Alk.stopnja

13%

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

30 mg/l

Steklenica

0,75 l

Hrana

mesne rižote in testenine, rdeče meso na žaru, pečenke, golaž

Konzorcij vinarjev “Dolomitici” iz Trentina je ohranil biodinamični vinograd iz začetka 20. stol. na katerem je točno 727 necepljenih trt rdeče sorte “Lambrusco a foglia frastagliata”. Letno se napolni le okoli 3.000 steklenic. Vonj po robidah, slivah in zeliščih. Izražene kisline in višji, a mehki tanini. Na okusu poln in saden.