2008

Chateau le Puy Emilien

26,00

Vinar

Chateau le Puy

Certifikat

biodinamična pridelava

Pokrajina in dežela

Bordeaux, Francija

Barva

rdeče

Sorta

85% Merlot, 14% Cabernet Sauvignon, 1%Carmenerre

Letnik

2008

Vinifikacija

v lesenih 225 in 5.000 l sodih

Maceracija

cca 20 dni

Zorenje

24 mesecev v malih in velikih lesenih sodih

Alk.stopnja

13%

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

35 mg/l

Steklenica

0,75 l

Hrana

Ne preveč začinjeno rdeče meso na žaru ali v omaki.

Vrhunski bordojec iz desnega brega – isti plato kot Pomerol in Saint Emilion. Fermantacija in maceracija v velikih hrastovih kadeh, zorenje 12 mesecev v velikih sodih (50hl), nato še 12 mesecev v stariha barikih. Barva je rubinasto-granatna rdeča. Vonj: eleganten, zrelo rdeče sadje – češnje, jagode, maline, rdeči in črni ribez. Okus: maline, ribez, zrele in suhe slive, borovnice, mehki tanini, mineralnost. Izjemen, dolg pookus. Bordojec z delikatnostjo burgundca.