Vinar | Daniele Piccinin |
---|---|
Certifikat | necertificirana biodinamična pridelava |
Pokrajina in dežela | Veneto, Italija |
Barva | belo-macerirano |
Sorta | 70% Chardonnay, 30% Durella |
Letnik | 2010 |
Vinifikacija | v inox posodah |
Maceracija | 24-48 ur - samo Chardonnay |
Zorenje | 8 mesecev v starih barikih ter 12 mesecev v steklenici |
Alk.stopnja | 12% |
Sladkornja stopnja | suho |
Skupno žveplo | 1 mg/l |
Steklenica | 0,75 l |
Hrana | Riba na žaru ali v pečici, belo meso na žaru, rižote in testenine z mesom ali morskimi sestavinami |
Odlična zvrst Chardonnay-a in sorte Durella, ki je avtohtona na področju Veneta. Barva je zmerno jantarna. Na vonju čutimo mineralnost (rahlo po petroleju-prijetno), sledi kvasovk, zrelo sadje: jabolka, hruške, rumena breskev, ki se kasneje razvijejo v suho sadje, rahle začimbe in mandlje. Okus: intenziven, mineralen, zrela jabolka, hruške, mandlji. Durella daj vinu izjemno lepe kisline. Dolg pookus.