2010

Bianco dei Muni

10,07

Vinar

Daniele Piccinin

Certifikat

necertificirana biodinamična pridelava

Pokrajina in dežela

Veneto, Italija

Barva

belo-macerirano

Sorta

70% Chardonnay, 30% Durella

Letnik

2010

Vinifikacija

v inox posodah

Maceracija

24-48 ur - samo Chardonnay

Zorenje

8 mesecev v starih barikih ter 12 mesecev v steklenici

Alk.stopnja

12%

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

1 mg/l

Steklenica

0,75 l

Hrana

Riba na žaru ali v pečici, belo meso na žaru, rižote in testenine z mesom ali morskimi sestavinami

Odlična zvrst Chardonnay-a in sorte Durella, ki je avtohtona na področju Veneta. Barva je zmerno jantarna. Na vonju čutimo mineralnost (rahlo po petroleju-prijetno), sledi kvasovk, zrelo sadje: jabolka, hruške, rumena breskev, ki se kasneje razvijejo v suho sadje, rahle začimbe in mandlje. Okus: intenziven, mineralen, zrela jabolka, hruške, mandlji. Durella daj vinu izjemno lepe kisline. Dolg pookus.