2017

Atimo MorMal, 2017

35,00

Vinar

Filip Koletnik

Certifikat

ekološka pridelava

Pokrajina in dežela

Istra, Hrvaška, Južna Štajerska, Avstrija

Barva

belo macerirano

Sorta

istrska malvazija in chardonnay

Letnik

2017

Vinifikacija

v lesenih kadeh

Maceracija

9 mesecev

Zorenje

12 mesecev v rabljenih barikih

Alk.stopnja

12,5 %

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

<50 mg/L

Steklenica

0,75 l

Hrana

modra riba, škarpena ali grdobina v pečici, krškopoljski pujs ali mangalica (pečenke, žar)

Zvrst istrske malvazije Filipa Koletnika in chardonnaya Hartmuta Aubella iz avstrijske Južne Štajerske.
Lepa jantarna barva, vonj pa cvetlično saden. Kisline so lepo izražene, sočne, tanini pa mehki in lepo vpeti v celoto. Vino vsekakor šele začenja svojo pot, zato ne preseneča, da je okus v tem trenutku izrazito saden – začutimo svežo marelico, belo breskev, zelo zrelo rdečo grenivko, hruško vodenko, jabolko kosmač … Slana mineralnost se sicer pojavi takoj, a jo bolj intenzivno začutimo v drugi fazi, predvsem pa v neverjetno dolgem pookusu, kjer se zelo sramežljivo pojavi nekaj terciarnih arom, predvsem oreščkov.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je prazna.Nazaj v trgovino