Vinar | Filip Koletnik |
---|---|
Certifikat | ekološka pridelava |
Pokrajina in dežela | Istra, Hrvaška |
Barva | belo macerirano |
Sorta | istrska malvazija |
Letnik | 2016 |
Vinifikacija | v lesenih kadeh |
Maceracija | 9 mesecev |
Zorenje | 12 mesecev v rabljenih barikih |
Alk.stopnja | 12,8 % |
Sladkornja stopnja | suho |
Skupno žveplo | <50 mg/L |
Steklenica | 0,75 l |
Hrana | modra riba, škarpena ali grdobina v pečici, krškopoljski pujs ali mangalica (pečenke, žar) |
Izjemna malvazija iz ekološko obdelanega, preko 50 let starega vinograda, ki leži na eni od najboljših leg v Hrvaški Istri, v Draguću. Na nosu začutimo lepe arome belega cvetja, medu in suhih marelic, nekaj pa je tudi zelo nežne vanilije. V ustih je vino mehko, masleno. Krasijo ga sočne kisline, sadnost (mango, bela breskev, suha marelica) in mineralne – slane note. Dolg pookus.