Vinar | Filip Koletnik |
---|---|
Certifikat | ekološka pridelava |
Pokrajina in dežela | Goriška Brda, Slovenija |
Barva | belo macerirano |
Sorta | chardonnay |
Letnik | 2016 |
Vinifikacija | v lesenih kadeh |
Maceracija | 9 mesecev |
Zorenje | 14 mesecev v rabljenih barikih |
Alk.stopnja | 13,5 % |
Sladkornja stopnja | suho |
Skupno žveplo | <50 mg/L |
Steklenica | 0,75 l |
Hrana | modra riba, škarpena ali grdobina v pečici, krškopoljski pujs ali mangalica (pečenke, žar) |
Odličen primer chardonnaya s podaljšano maceracijo – 9 mesecev. Za Atimo neobičajno intenzivna jantarna barva. Na nosu začutimo suha jabolka, hruške, marelico, med in nekaj zališčnih not. Tanini so izraženi, a zreli in prijetni. Kislin je dovolj, da je viuno uravnoteženo. Telo je veliko. V ustih ob masleni teksturi začutimo zelo podobno sadnost, kot na vonju. Dolg pookus.