2016

Atimo chardonnay, 2016

36,60

Vinar

Filip Koletnik

Certifikat

ekološka pridelava

Pokrajina in dežela

Goriška Brda, Slovenija

Barva

belo macerirano

Sorta

chardonnay

Letnik

2016

Vinifikacija

v lesenih kadeh

Maceracija

9 mesecev

Zorenje

14 mesecev v rabljenih barikih

Alk.stopnja

13,5 %

Sladkornja stopnja

suho

Skupno žveplo

<50 mg/L

Steklenica

0,75 l

Hrana

modra riba, škarpena ali grdobina v pečici, krškopoljski pujs ali mangalica (pečenke, žar)

Odličen primer chardonnaya s podaljšano maceracijo – 9 mesecev. Za Atimo neobičajno intenzivna jantarna barva. Na nosu začutimo suha jabolka, hruške, marelico, med in nekaj zališčnih not. Tanini so izraženi, a zreli in prijetni. Kislin je dovolj, da je viuno uravnoteženo. Telo je veliko. V ustih ob masleni teksturi začutimo zelo podobno sadnost, kot na vonju. Dolg pookus.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je prazna.Nazaj v trgovino